Poháre na kávu, ktoré vám dajú viac než dúšok obľúbeného nápoja

Dopriali ste si dnes svoju dávku kofeínu? Alebo si práve svoje milované espresso, cappuccino či americkú klasiku vychutnávate pri čítaní týchto riadkov? Tak či onak, mnohí vieme, že s kávou je svet hneď krajší. V tomto článku sa dokonca dozviete, ako by mohol byť aj ekologickejší a zdravší.

Stačí, ak sa spolu s nami zameriate na to, z čoho si denne kávu vychutnávate – poháre na kávu.

Klasické plastové poháre nahrádzajú eko poháre

Snahy o zlepšenie ekologickej stopy, ktorú nesie každý z nás, konečne dorazili aj k výrobkom, akými sú poháre na kávu, taniere alebo dózy na uchovávanie potravín. Mnohé z nich boli, a ešte stále sú, vyrábané práve z plastov.

 

TIP: Viac o škodlivosti plastových obalov na potraviny si môžete prečítať v článku na našom blogu.

 

Osveta ohľadom škodlivosti plastov však začína vypúšťať svoje prvé holubičky. Čoraz viac počujeme o výrobkoch dennej potreby, ktoré dokážu plastové nádoby nahradiť. Ba dokonca majú mnohé z nich vlastnosti, ktoré ich vysoko prevyšujú.

plastovy-pohar-na-kavu

Prenosné poháre, jedlé taniere a drogéria na váhu ako skvelá alternatíva

V dnešnej uponáhľanej dobe často nevnímame, ako jednorázové veci ovplyvňujú náš život. A práve to bol dôvod, prečo plasty až donedávna prežívali svoj obrovský boom. Poháre na jedno použitie a plastový riad, ktorý vyhodíte do koša ihneď po dojedení, však spôsobili, že nás narušený ekosystém našej planéty pomaly doháňa.

Alternatívy na seba našťastie nenechali dlho čakať. Poháre zo 100% rozložiteľných materiálov alebo silikónu sú možnosťou, ako si svoju kávu so sebou vychutnať bez toho, aby sme vyprodukovali ďalší plastový odpad.


Navyše, život bez plastov je dnes akousi módnou vlnou a trendom, ktorému podliehajú i mnohé úspešné biznis modely a podnikateľské nápady. Zaregistrovali ste už vo vašom meste predajňu s čapovanou drogériou alebo reštauráciu, kde vám jedlo so sebou zabalia výhradne do papierového či dokonca jedlého taniera?

Výnimkou nie sú ani kaviarne. Na Slovensku vzniká sympatická iniciatíva, vďaka ktorej vám kávu so sebou dajú len do prenosného pohára, ktorý si môžete priamo u nich zakúpiť alebo, samozrejme, priniesť si svoj vlastný.

skladacie-pohare-stojo

 

Obľúbenú kávu v eko pohári už nepustíte z ruky

Mať svoj vlastný prenosný pohár znamená nielen to, že svojim myslením, a najmä konaním, prispievate k zlepšeniu ekológie. Eko poháre, z ktorých si kávu s dobrým pocitom vychutnáte, sú navyše vyrábané s prísnymi požiadavkami na zdravotne nezávadné materiály. Žiadne pochybné lepidlá alebo neznáme látky o ktorých sa o pár rokov dočítate v článku o karcinogénoch.

Tvorcovia prenosných pohárov dokonca povýšili ich výzor na čosi, čo dnes dotvára imidž každého študenta, kreatívca, ale i uponáhľaného biznismena a mamičky s kočíkom na prechádzke. Nápadité vzory, veselé farby a dizajn, ktorý nechá prehovoriť každú osobnosť.

 

modry-pohar-na-kavu-stojo

 

A to najlepšie na záver. Prenosné poháre na kávu sa dajú nielen opakovane používať. Mnohé z nich ľahko umyjete aj v umývačke riadu, zohrejete ich obsah v mikrovlnke a napokon ich jednoducho poskladáte, aby vám v taške či kabelke po povinnom kávovom dopingu nezabrali veľa miesta.

Tak čo, máte aj vy už svoj vlastný prenosný pohár na kávu?

 

CHCEM SI POZRIEŤ PONUKU PRENOSNÝCH POHÁROV