Potravinársky silikón - skvelá alternatíva k plastom

Potravinársky silikón predstavuje zdravšiu alternatívu k plastom. Je flexibilnejší, udržateľnejší a bezpečnejší, a navyše veľmi praktický. Je to netoxický typ silikónu, ktorý neobsahuje žiadne chemické látky, čo ho robí bezpečným pri kontakte s potravinami. Jeho hlavnou zložkou je kremík (prirodzene sa vyskytujúci chemický prvok), ktorý je druhým najčastejšie sa vyskytujúcim prvkom na zemi, hneď po kyslíku.

Molekula potravinárskeho silikónu pozostáva z kremíka, kyslíka a kremeňa (trvanlivého, tvrdého, nepružného „kameňa“, ktorý je bežnou zložkou piesku). Vďaka svojej pružnosti, neporéznemu povrchu a trvalej udržateľnosti je potravinársky silikón v podstate akýmsi mäkkým sklom. Sklenené nádoby a poháre síce sú užitočné na skladovanie, avšak môžu prasknúť alebo sa zlomiť, zaberajú veľa miesta a sú nepohodlné na používanie na cestách. Potravinový silikón preto predstavuje užitočnú a praktickú alternatívu, ktorá je navyše šetrná k našej prírode.

Výhody potravinárskeho silikónu

  • Vysoko odolný voči poškodeniu, a to i pri extrémnych teplotách
  • Nestvrdne, nepraskne, neodlupuje sa, nerozpadne sa, nevyschne - drží svoj tvar, pevnosť a štruktúru
  • Je ľahký a šetrí priestor
  • Vyrobené z bohatého prírodného zdroja
  • Netoxický a bez zápachu - neobsahuje BPA, latex, olovo či ftaláty
  • Môže byť 100% recyklovaný (na vybraných miestach)
  • Odpad zo silikónu nie je nebezpečný

vrecko-stasher

Silikón verzus plast

Iste, plast je pohodlný a ľahko sa používa, ale niet pochýb o tom, že je pre životné prostredie nebezpečný a okrem toho pácha škody i na našom teleObsahuje nebezpečné chemikálie, ktoré sú toxické pre ľudí a planétu. Trvá viac ako 500 rokov, kým sa plastové vrecko rozloží. Na našom eshope preto nájdete mnoho praktických produktov vyrobených zo 100% potravinového silikónu, ktorý predstavuje skvelú náhradu k plastom. 

Vyberte si napríklad z praktických obalov Stasher, skladacích pohárov Stojo, či zo štýlových a praktických fliaš Que, ktoré si ihneď zamilujete.